Genel Bilgi
Proje Adı Sahipsiz Patilere Umut Ol Projesi
Proje Sahibi Kütahya Belediyesi
İl Kütahya
Projenin Durumu Proje Devam Etmektedir
Projede Kullanılan Akıllı Şehir Bileşenleri
Projenin Amacı ve Açıklaması Proje kapsamında uygulaması yapılan Besleme Odak Noktaları sayesinde sahipsiz evcil ve sokak hayvanları için farkındalık yaratılmıştır. Geliştirilen PatiKod'lar vasıtasıyla ilgili vatandaşlar hayvanlar için mama desteğinde bulunurken aynı zamanda otomasyon sistemine yönlendirilerek detaylı bilgiye ulaşmaktadır. Proje uygulama yeri Kütahya ili merkezinde bulunan seçilmiş bölgelerdir (Kirazpınar Mahallesi, Hayvan Barınağı İçi, Yoncalı Mesire Alanı, Zafertepe Mahallesi vb.).
2021 yılı verilerine dayanarak Kütahya ili nüfusu 578.640 olarak belirlenmiştir. Projenin kazanımları olarak il merkezinde yaşayan yaklaşık 277.270 kişiye farkındalık sağlayarak, bu kişilerin sokak hayvanlarına olan önyargıları azaltılmıştır. Sokak hayvanlarının da beslenme ve barınma şartlarının iyileştirilerek daha kolay yiyecek ve su bulmalarına olanak sağlamıştır. Proje ile
• Sahipsiz sokak hayvanlarına temiz mama ve su olanağı sağlamak,
• Sahipsiz sokak hayvanları için toplumsal farkındalık oluşturmak,
• Şehir genelinde etrafa bırakılan yemek atıkları, su vb. atıkların çevreyi kirletmesini önlemek,
• Sokak hayvanlarının ve vatandaşların uyum içerisinde yaşamasını sağlamak, Dijitalleşme ve çağ ile uyumlu beslenme odak noktaları oluşturmak,
• Şehir genelinde “Umutlu ve Tok Patiler” oluşturmak hedeflenmektedir.
Projenin Vizyonu Proje uygulanmasını takiben, Kütahya ili için uzun ömürlü ve yenilikçi yaklaşımla imal edilen besleme odak noktaları yaşamları boyunca pek çok sokak hayvanına hizmet edecektir. İl genelinde yaşamını sürdüren vatandaşların yanı sıra sokak hayvanlarının da hayat kalitesini artıracaktır. İnsanlar ve hayvanlar arasındaki bağı güçlendirerek önümüzdeki süreçte bir uyum sağlayacak ve kullandığı güneş enerjisi ile temiz ve yeşil çevre anlayışına uzun yılar boyunca hizmet edecektir. Projenin Ölçeği Kütahya ili yüzölçümü 12.043 km² ve merkezde yaşayan şehir sakini sayısı 277.270'dir.
Ancak Besleme Odak Noktaları sadece şehir genelinde yaşayan vatandaşlara hizmet etmekle kalmayıp belli dönemlerde Kütahya ilini ziyaret edecek vatandaşların da katkı sağlayabileceği bir olanak sunmaktadır.
Projede Uygulanan Teknolojiler Proje kapsamında; Besleme Odak Noktalarının imalatında Güneş Enerjisi Paneli kullanılarak, akşam saatlerinde bu enerji ile odak noktasının aydınlatması sağlanacaktır.
Ayrıca Bilişim Teknolojilerinden faydalanılarak geliştirilen PatiKod adlı karekodlar ile vatandaşlar telefon, tablet gibi aygıtlar üzerinden Kütahya Belediyesi web sitesine yönlendirilecektir. Bu portalde vatandaşlar için detaylı bilgiler yer alacak ve odak noktasına mama desteğinde bulunmak isteyen kişilere bu imkân sunulacaktır. Hayvanlar için mama vermek isteyen kişiler portalde yer alan “Mamala” butonunu tıklayarak bulunduğu odak noktasına mama dökebilecektir.
Projenin Hedef Kitlesi Hedef kitle Kütahya ili merkezinde ve yakın ilçelerde yaşayan tüm vatandaşlar Projenin Paydaşları Projenin hayata geçirilmesi için Kütahya Belediyesi'ne Türkiye Belediyeler Birliği tarafından fon sağlanmıştır.
Projenin hayata geçirilmesiyle Kütahya'daki kamu kurum ve kuruluşları, STK'lar, üniversiteler, dernekler, gençlik kuruluşları ve il genelinde yaşayan vatandaşlar proje sonuçlarından doğrudan veya dolaylı olarak etkilenecektir.
Projenin yürütülmesi Kütahya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sorumluluğundadır.
Projenin Sonuç ve Çıktı Ürünleri Proje uygulamaları pilot bölge ile başlamıştır. Ancak henüz tamamlanmamıştır.

Proje hakkında değerlendirme yapmak ister misiniz?

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (3 oy, ortalama: 4,33)
Loading...