Artan şehir nüfusu ve halkın yükselen beklentileri şehirlerin etkin bir şekilde yönetilmesini her geçen gün daha da zorlaştırmaktadır. Şehirlerin sürdürülebilir, dayanıklı, eşitlikçi, kapsayıcı, çevreyle bütün, güvenli ve yaşanabilir kılınabilmesi için şehirlerin planlanması, tasarlanması ve yönetilmesinde birden çok disiplini ve sektörü gözetecek kapsamlı bir vizyona sahip entegre bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Dolayısıyla akıllı şehir yaklaşımının bir seçenekten çok bir zorunluluk haline geldiği açıktır.
Ancak birçok disiplin arasındaki entegrasyonu ve birlikte çalışabilirliği tesis etmeyi hedefleyen akıllı şehirlerde internet kullanımının artması, mobil uygulamalar, navigasyonlar, otomasyon sistemleri ve IoT gibi teknolojilerin kullanımının gün geçtikçe yaygınlaşması, kümülatif olarak artan şehir verisinin yönetilmesini gittikçe zorlaştırmaktadır.
Bu doğrultuda, akıllı şehirlerde veri yönetimi kapsamında bağlı veri yaklaşımı incelenmiştir. İnternetin yalnızca dokümanların görüntülenip indirildiği ilk evresinden, anlamsal tanımlamalara doğru dönüşüm geçirdiği son evresine kadar olan tüm süreci değerlendirilmiş, semantik webin temel taşı olan bağlı veri modeli ele alınmıştır.
Son olarak ise akıllı şehir veri yönetiminde bağlı veri kullanımının sağlayacağı faydalardan ve
gelecekteki muhtemel etkilerinden bahsedilmiştir.