9-10 Ekim tarihlerinde Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Akıllı Şehir Yolunda Sivas Çalıştayı” etkinliğine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olarak katılım sağladı.

Etkinliğin ilk gününde, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Akın KISA, Türkiye’nin ulusal akıllı şehirler stratejisi ve Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen akıllı şehir uygulamaları hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sayın Kısa, konuşmasında Türkiye’nin akıllı şehirler konusunda dünyada önemli bir konumda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu tarz etkinliklerin tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını istiyoruz. Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü olarak inovasyona yönelik çalışmalar yapıyor ve şehirlerimizin hızlı dönüşümüne rehberlik ediyoruz. Dünyanın 4. ulusal akıllı şehir stratejisi ve eylem planını hazırladık, bu da konunun öncüsü olduğumuzu gösteriyor. 2025 yılından itibaren İç Anadolu Bölgesi olarak daha hızlı ilerlemeyi hedefliyoruz.”

Ayrıca, etkinlik kapsamında gün içerisinde Bakanlık personelleri tarafından “Dünyadan ve Türkiye’de Akıllı Şehir Örnekleri” ve “Yerel Yönetimlerde Akıllı Şehir Uygulamaları” konulu başlıklarda sunumlar yapılmıştır.

Çalıştayın ikinci gününde ise “Akıllı Ulaşım”, “Akıllı Yönetişim” ve “Sürdürülebilir Çevre” gibi farklı temalarda düzenlenen yuvarlak masa toplantılarıyla devam edildi. Oturumlarda, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarından çeşitli temsilcilerin yer aldığı masalarda önemli fikir alışverişlerinde bulunuldu. İki gün boyunca düzenlenen çalıştayda elde edilen çıktılar, Sivas’ın yerel akıllı şehir stratejisinin ve hedeflerinin hazırlanmasına önemli katkılar sağlamıştır.