T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğümüzce Akıllı Şehir Standartları Kapasite Geliştirme Yaygınlaştırma projesi kapsamında Referans ve Ulusal Akıllı Şehir Mimarisi (RUMİ) dijital platformunun geliştirilmesi ve akıllı şehir teknoloji raporlarının oluşturulması hedefi ile, ilgili konu paydaşlarının katılım sağlamış olduğu bir çalıştay 10 Eylül 2024 Salı günü İLBANK sosyal tesislerinde düzenlenmiştir.

Etkinlikte, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Akın KISA ve Şube Müdürü Gökhan BİLGİN’in açılış konuşmaları ile katılımcılara akıllı şehir standartları, proje ve çalıştay hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Çalıştayda; kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve yükseköğrenim kurumlarından 82 katılımcı ile önceden belirlenmiş olan 14 teknoloji başlığı ve alt kırılımları üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştur. Çalıştay sonucunda elde edilen katılımcı görüşleri doğrultusunda RUMİ dijital platformu ve akıllı şehir teknoloji raporlarına girdi sağlayacak konular değerlendirilerek gerekli güncellemeler yapılacaktır.