Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Geleceğin Şehirleri Zirvesi’ programı için Suudi Arabistan’a gitti. Özhaseki, Suudi Arabistan’ın fütüristik şehri NEOM Projesinin en büyük parçalarından birini oluşturan ‘The Line‘ projesinin sergisini gezdi. Sosyal medya hesabından gezi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Bugün “Geleceğin Şehirleri Zirvesi’ için Suudi Arabistan’dayız. Suudi Arabistan NEOM Projesi’nin en büyük parçalarından birini oluşturan ‘The Line’ sergisini Riyad’da inceledik. The Line’ın en önemli özelliklerinden biri; deniz seviyesinden 500 metre yükseklikte, 200 metre genişliğinde ve 170 kilometre uzunluğunda bir hat üzerinde 9 milyon kişiye bir yaşam alanı sunması. Geleceğe yön veren ve dünyayı daha yaşanabilir kılacak akıllı şehirlere ilişkin çalışmaları takip etmeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Mehmet Özhaseki, Riyad’da düzenlenen ‘Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın açılışına katıldı. Ziyareti esnasında Suudi Arabistan mevkidaşı olan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Sayın Majed Al Hogail ile bir araya geldi. Fuar gezisi sırasında Türk firmaların stantlarını gezerek bilgi aldı.

Bakan Özhaseki açılışta yaptığı konuşmada “Bugün yeni bir dönüşümün eşiğindeyiz. Bu dönüşümün adı da ‘Akıllı Şehirler’dir. Biz Türkiye olarak bu anlamda çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.” ifadesini kullandı. Dünyanın ve şehirlerin dijitalleşmeyle yeni bir döneme girdiği bu dönemde, Türkiye’nin, milli teknoloji hamlesi, dijitalleşme süreci, yeşil kalkınma hedeflerine doğru güçlü bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini söyleyen Özhaseki, 21’inci yüzyılın bilgi çağı olduğunu, şehirlerin gelişiminde de bu prensiple hareket etmek gerektiğini vurguladı. Sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Sayın Bakan ile birlikte başta akıllı şehir uygulamaları olmak üzere iş birliği alanlarımızı belirledik. Türkiye olarak şehircilik anlamında her türlü bilgi ve birikimimizi; dost ve kardeş Suudi Arabistan ile paylaşmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ettik” dedi.