Çevre uygulamalarında IoT teknolojilerinin kullanılmasıyla karbon emisyonları %10–15, su tüketimi %20 –30 ve kişi başına katı atık %10–20 azaltılmaktadır. Örneğin bina otomasyon sistemleri, bina kaynaklı sera gazı emisyonlarını %3-6 oranında azaltmaktadır.
Bu içerik ile geniş kapsamlı bir şekilde “Akıllı Çevre Uygulama Rehberliği” hakkında bilgi edinmeniz hedeflenmiştir. İlgili eğitim dokümanına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
Temel Motivasyon
Bilgi ve iletişim sistemlerinin desteği ile Çevre ihtiyacının daha ekonomik ve inovatif yöntemler ile çözülmesini sağlayan Akıllı Çevre uygulamalarının başarılı olabilmesi için, ihtiyacın doğru bir şekilde tespit edilmesi, bu ihtiyacın karşılanabilmesi için uygun yöntem ve tekniklerin belirlenmesi gerekir. Bununla birlikte uygulamaların da hedefler ile uyumunun kontrolü ve denetlenmesi elzemdir. Elinizdeki bu eser günlük şehir yaşamının önemli alanlarından Çevre sorunlarına ve yenilikçi çözüm önerilerine değinmektedir.
Dikkat: Eğitim materyallerinde yer alan tüm belge, resim ve videoların kullanımı ile ilgili fikri mülkiyet hakları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na aittir. Belgelerin kaynak gösterilmeden kullanılması veya başka amaçlarla kötüye kullanılması durumunda hukuki, cezai ve mali sorumluluk kişi/kuruluşlara aittir.