2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında kente özgü hazırlanan ve rehberlik yapılan yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritası çalışmalarının değerlendirilmesi ve ilgili çalışmalara katkı sağlanması amacıyla Çorum ilinde “Akıllı Şehir İçin Yol Haritası” projesinin kapanış toplantısına katılım sağlanmıştır.

Çorum Belediyesinin Macaristan’ın Szarvas ve Litvanya’nın Telsiai Belediyeleriyle iş birliğinde, teknolojinin yanı sıra tecrübe ve kültür paylaşımında bulunmak amacıyla başlattığı “Akıllı Şehir İçin Yol Haritası” projesi sona ermiştir.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı kapsamında Çorum Belediyesince hazırlanan “Akıllı Şehir İçin Yol Haritası” projesinin kapanış toplantısına Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Litvanya Büyükelçisi Audrius Brüzga, Macaristan Büyükelçiliği Ataşesi Istvan Berce, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Bayraktar,  Litvanya Telsiai Belediye Başkanı Kestutis Gusarovas, Macaristan Szarvas Belediye Başkanı Mihaly Babak ile birlikte çok sayıda davetli katılmıştır.