Bakanlığımızca yürütülen Akıllı Şehir Dönüşüm Desteği İşi Pilot Uygulaması kapsamında, Kırıkkale ilinde akıllı şehir stratejik çerçevesinin oluşturulması, yerel akıllı şehir stratejisi ve yol haritasının hazırlanması, yerel yönetim etki analizi ile vatandaş algı ve farkındalık araştırma anket çalışmalarının yapılması, ayrıca paydaşlar arasında rehberlik ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve mevcut akıllı şehir uygulamalarının entegrasyonu için çalışmalar başlatılmıştır.

Bu kapsamda, 11 Ekim 2024 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından Kırıkkale Valilik Konferans Salonunda Akıllı Şehir Dönüşüm Desteği İşi Pilot Uygulaması açılış ve bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıya, Kırıkkale Vali Yardımcısı Sayın Mustafa ERKAYIRAN, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Akın KISA, Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Uğur ATAR, Kırıkkale il ve ilçe Belediye Başkanları/Yardımcıları ve birçok kamu personeli katılım sağlamıştır.

Ülkemizin ulusal akıllı şehirler stratejisi, hayata geçirilen akıllı şehir uygulamalarının tanıtımı ve proje kapsamında Kırıkkale’de yapılacak çalışmalar katılımcılarla detaylı olarak paylaşılarak Kırıkkale’nin akıllı şehir dönüşümüne destek verilmiştir.