Bu proje Singapur tarafından benimsenen akıllı şehir toplum bileşeni altında yer alan kamu güvenliği ve güvenlik alt bileşeni kapsamında geliştirilmiştir. Singapur’daki suç oranı halihazırda dünyanın en düşük seviyesinde olmasına rağmen, suç seviyesi minimize etmek için robotik polislere kamu güvenliğinde yer verilmektedir. Amaç, Singapur’un güvenliğini sağlamak için suçları önlemek, caydırmak ve tespit etmektir. SPF (Singapore Police Force) havadan arama yapmak için özel insansız hava araçları kullanmaya başlamıştır. Kullanılan dört pervaneli robot helikopter güçlü sirenler ve araba farlarından on kat daha güçlü projektörle donatılmış ve 60 metre yükseklere kadar ulaşabilmektedir. Ayrıca, artık halka açık etkinlikler sırasında, tamamen bağımsız ve gezinmek için önceden planlanmış yolları kullanan robotlar tarafından devriye gezilmektedir. Robotlar kameralarla donatıldığından, uzaktan gözetim için olanak sağlamaktadırlar. Singapur Polis Gücü (SPF), ön cephe yeteneklerini, eğitimini ve toplum katılımını sağlamak için yeni teknolojileri tanıtmıştır. Suçla mücadele ve operasyonlarını desteklemek için yeni konseptler sergileyen SPF, 11 Nisan 2019’da düzenlenen Polis İş Planı Semineri’nde teknoloji odaklı bir dizi projeyi sergilemiştir. Aşağıda belirtilen beş madde üzerinde durulmuştur:

  • Çok Amaçlı Tüm Arazi Özerk Robot,
  • Geliştirilmiş Canlı Atış Menzil Sistemi (Sürekli bir hedef isabet söz konusu olduğunda, etkili atıcılar duruş, nefes alma ve tetik kontrolü gibi ana faktörler için pratik alınmasını sağlamak için)
  • Vuruş Oranını İyileştirme: Etki Ölçüm Eğitmeni
  • Giyilebilir Teknolojiler: Kıyafete dahil edilebilir veya vücuda giyilen kompakt akıllı cihazlar geliştirilmiştir. Polis İş Planı 2019’da SPF, gerçek zamanlı analiz özellikleri sunan akıllı gözlükler gibi giyilebilir teknoloji projelerini de sergilemiştir.
  • Mini Otonom Okul Konuşma Robot Görevlisi (Mi-ASTRO): Bu robot, konuşma, yürüme gibi özelliklere sahip olacak şekilde geliştirilmiştir. Bu mini robotun, SPF’nin okul katılım konuşmalarında çocuklara erişiminde yer alması ve öğrencilere ve okul öncesi çocuklara kısa bilgi sağlaması için gerekli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.