Dünya markaları ve global teknoloji şirketinin merkezi olan Seul, 90’lı yıllardan itibaren akıllı şehir girişimlerine başlamıştır. Seoul.U mottosu ile başladıkları akıllı şehir girişimi ile Seul günümüzde pek çok otorite tarafından dünyanın en akıllı üç şehrinden biri olarak kabul edilmektedir. Seul’ün en önemli akıllı şehir kurumu ve merkezi olan Seul Metropoliten Hükümeti, şehirdeki tüm akıllı şehir girişimlerinin %60’ını tek başına üstlenmektedir. Seul akıllı şehir projelerinde odak noktası teknoloji olarak belirlenmiştir. Bu projelerde teknolojinin etkin kullanıldığı alanlara hitap etmesi dikkat çekici özellikler arasında yer almaktadır.

Seul’de halka açık tüm alanlarda ve toplu taşıma araçlarında ücretsiz Wi-Fi kurmak için yoğun çalışma ve iş birlikleri yapılmaktadır. Seul’un ana kamu binalarını, ilgili ofisleri ve belediyeleri birbirine bağlamak amacıyla ‘e-Seul Net’ adlı kamusal fiber optik ağ döşenmiştir. Örnek uygulamalar;

  • Akıllı otobüs durakları, vatandaşlara sanal alışveriş, Wi-Fi, kamera, hava durumu tahmini, dijital harita güzergâh rehberi, bakiye sorgulama, yolcu bilgilendirme gibi pek çok teknolojik imkân sağlamaktadır.
  • Seul Açık Veri Meydanı ile kişisel bilgiler hariç, vatandaşlara ait neredeyse tüm bilgiler API formatında paylaşılmaktadır. Ayrıca vatandaşlara ve işletmelere, kamu hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttıran uygulamaların geliştirilmesi için ihtiyaç duydukları ham verileri sağlamaktadır.
  • Çevrim içi entegre rezervasyon sistemi ile vatandaşların tek noktadan; eğitim altyapı, kültürel turizm, mallar ve tıbbi tedavi gibi kategorilerde 150’den fazla hizmet için rezervasyon yapmalarına olanak sağlamaktadır.